مجله تکنولوژی

تراشه Tensor گوگل اولین پردازنده ساخت گوگل برای پیکسل ها

پردازنده Tensor گوگل

گوشی پیکسل 6 گوگل به عنوان بلند پرواز ترین تلفن هوشمند سال های اخیر در حال طراحی است. دلیل این بلند پروازی وجود پردازنده جدید و سفارشی گوگل در آن به نام Tensor است. گوگل قصد دارد گوشی جدید خود را با قدرت بیش تری نسبت به چند سال اخیر به بازار فروش موبایل های هوشمند روانه بازار کند. با این که محبوبیت پیکسل ها در حوزه فناوری خوب است، اما در مقایسه با ابر قدرت های فروش گوشی مانند سامسونگ و اپل یا حتی برند های کوچک تر مانند Oppo یا شیائومی کند حرکت می کند.

پردازنده Tensor برگ برنده بزرگ گوگل برای امسال است. این پردازنده دارای تقویت کننده TPU هوش مصنوعی است. این تراشه وعده بهبود عکس ها، فیلم ها، جستجو گر، زیرنویس، تبدیل متن به گفتار و موارد دیگر را می دهد. البته که این یک ادعای بزرگ برای این تراشه ها است. Tensor SoC ممکن است هنوز هم نتواند پردازنده های گوگل را به اندازه برند هایی مانند اپل تقویت کند. اما حداقل می تواند اولین گام اساسی برای رقابت با برند های اندرویدی باشد.

گوشی جدید پیکسل

مشخصات پردازنده Tensor گوگل

بقیه مشخصات این موبایل در حال حاضر یک راز است، اما به نظر می رسد که گوگل از طرح های شخص ثالث در مواردی مانند مودم، CPUو GPU استفاده می کند. به این معنی که احتمالاً Pixel 6 بسیار شبیه به سایر تلفن های هوشمند اندرویدی خواهد بود.

گوگل اطلاعات زیادی در مورد معماری پردازنده Tensor ارائه نکرده است. همچنین برای مواردی مانند CPU ،GPU و مودم یا اجزای اصلی Tensor نیز توضیح خاصی نداده است. بر اساس شایعات گوگل نمی خواهد در مورد این سفارشی سازی بزرگ و پیشرفت هایی که در مورد آن انجام داده است اطلاعاتی بدهد. ما می دانیم که احتمالاً اکثر سخت افزار های متصل به پردازنده Tensor دارای طرح های برون سپاری شده هستند.

تراشه های مشابه با Tensor گوگل

شرکت های کوالکام و سامسونگ هم قبلاً امکاناتی مشابه با این تراشه را ارائه داده اند. مثلاً Snapdragon 888 از نسخه های سفارشی طراحی شده Arm’s Cortex-X1، برای سامسونگ A78 و A55 پشتیبانی می کند. این در حالی است که سامسونگ از طرح های Exynos 2100 و Arm برای CPU و GPU خود استفاده می کند.

XDA به طور خاص اشاره می کند که پردازنده Tensor گوگل احتمالاً ترکیبی از هسته های CPU Arm’s Cortex-A78 Cortex-A76 و Cortex-A55 با GPU ای با استاندارد Arm’s Mali خواهد بود. این بدان معناست که تفاوت بین Tensor و مثلاً Snapdragon 888 یا Exynos 2100 برای مواردی مانند عملکرد کلی CPU یا GPU چندان مهم نیست. این ها همه خبر های خوبی است، مخصوصاً اگر گوگل در تلاش باشد تا یک دستگاه پرچمدار واقعی بسازد.

پردازنده جدید گوشی های پیکسل

اما همانطور که ریک استرلو یکی از کارکنان گوگل به The Verge گفته است. «اطلاعات درز کرده از پیکسل جدید که مردم به آن نگاه می کنند بسیار رقابتی است و از موارد هوش مصنوعی کاملاً متمایز خواهند بود». در حقیق مواردی که Tensor را خاص و منحصر به فرد می کند این نیست که سرعت اجرای بازی ها در آن چقدر است یا CPU و عمر باتری آن چقدر کارآمد است بلکه از این موارد فراتر رفته است.

عملکرد Tensor برای مخاطبان

البته پردازنده Tensor احتمالاً راه حل جادویی گوگل برای طرفداران اندرویدی نخواهد بود. بلکه یک تراشه سفارشی، ساخته شده توسط گوگل مخصوص اندروید و متناسب با سخت افزار پیکسل ها طراحی شده است تا عملکرد و قدرتی را ارائه دهد که قابل رقابت باشد.

اما خبر خوب این است که Tensor تنها یک محصول نسل اول است. مثلاً می توان به تراشه های سفارشی اپل اشاره کرد و از گوگل توقع داشت که همین کار را انجام دهد، اما بهتر است که به یاد داشته باشید که اولین تراشه های سامسونگ سری A با روشی مشابه شروع به کار کردند. تراشه های A4 و A5 دارای طرح های استاندارد Arm برای هسته های CPU (با بهینه سازی و بهبود در بالا) بودند و پس از آن اپل هم در نسل های بعدی به طرح های سفارشی روی آورد.

همکاری گوگل و سامسونگ

گفته می شود که در تولید این تراشه ها گوگل با سامسونگ همکاری می کند. این نظریه با توجه به اینکه سامسونگ یکی از دو شرکت TSMC است که در حال حاضر تراشه های 5 نانومتری تولید می کنند، منطقی است.

همچنین گفته می شود که سامسونگ در زمینه طراحی تراشه ها همکاری نزدیک تری با گوگل دارد. سامسونگ سخت افزار و نرم افزار Exynos خود را با ظرفیتی فرا تر از یک تولید ساده به کار می گیرد. ما باید منتظر بمانیم تا گوگل اطلاعات بیش تری در مورد پردازنده Tensor برای آگاهی بیش تر به ما بدهد. قطعاً گوگل برای تراشه های سفارشی خود مجبور به همکاری با یک شرکت بزرگ است تا آن که بخواهد یک تراشه را از ابتدا اختراع کند.

البته ایده ساخت یک تراشه ماشینی هدفمند برای تلفن های پیکسل ایده جدیدی نیست. این شرکت قبلا تراشه های هوش مصنوعی داخلی را در برخی گوشی های خود مانند Pixel Neural Core و Pixel Visual Core در مدل های Pixel 2 ،PIxel 3 و Pixel 4 قرار داده است. این پیش زمینه ها باعث می شود که Tensor یک ایده جدید نباشد اما برای گوگل پیشرفت چشمگیری است.

پردازنده جدید گوشی پیکسل

آینده گوگل

به نظر می رسد پردازنده TPU-Tensor گام بعدی گوگل در این زمینه است و احتمالاً عملکرد هوش مصنوعی قوی تری نسبت به هر دو تراشه قبلی ارائه می دهد. همچنین گوگل خاطر نشان کرده است که می تواند کار هایی مانند هدایت مستقیم داده های تصویری را از طریق TPU را انجام دهد.

این مزایا ممکن است ارزش توسعه یک SoC سفارشی را داشته باشد. در حقیقت باز هم باید منتظر بمانیم تنا ببینیم که گوگل چگونه ویژگی های هوش مصنوعی را به طور واقعی پیاده سازی می کند. باید منتظر ماند و دید گوگل نسبت به یک پرچمدار استاندارد اندرویدی تا چه حد بهبود می یابد.

منبع:

theverge.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *