صنعت esport یا همان ورزش الکترونیک به راستی چیست؟ این صنعت، پدیده ای است که هیچ نشانه ای از کند شدن نشان نمی دهد. مسابقات ورزشی حرفه ای Esport استادیوم های بزرگ را در سراسر جهان پر می کند، در حالی که میلیون ها بیننده در خانه به تماشای بهترین بازیکنان در بازی های مورد علاقه خود می نشینند. با سرمایه گذاری بیشتر، بودجه حمایتی افزایش می یابد و توسعه دهندگان، بیشتر برنامه esports را پیش می برند. این صنعت همچنان با قدرت ادامه می دهد و حتی غول های ورزشی مانند فرمول 1، FIFA و NFL نیز در این امر دخیل هستند.
esport یا ورزش الکترونیک چیست؟
Esports (یا ورزش های الکترونیکی) مسابقات حرفه ای و سازمان یافته بازی های ویدئویی هستند. به عبارت دیگر، گیمر های حرفه ای بازی های ویدئویی را در مقابل یکدیگر به صورت رقابتی انجام می دهند، اغلب برای مبالغ هنگفت جایزه و اعتبار. این مسابقات می تواند از مسابقات محلی کوچک تا پر کردن استادیوم های بزرگ متغیر باشد.
اکنون صنعت eSport بالای یک میلیارد دلار ارزش دارد، افزایش 38 درصدی سالانه در سال واقعاً شگفت آور است.
تاریخچه ورزش های الکترونیک یا همان Esport چیست؟
در حالی که فرض بر این است که esports فقط یک پدیده نو طهور است، در واقع اولین رویداد esports در سال 1972 برگزار شد، زمانی که دانشجویان دانشگاه استنفورد در بازی Spacewar با یکدیگر رقابت کردند! جایزه چه بود؟ اشتراک یک ساله مجله رولینگ استون.
در دهه 80 اولین مسابقات واقعی بازی های ویدئویی با حضور 10000 شرکت کننده برای قهرمانی بازی Space Invaders برگزار شد. با با این حال، در بسیاری از این دوره مسابقات، بازیکنان به جای رقابت در تورنمنت های سازماندهی شده، بر روی شکستن رکورد امتیازات بالای یکدیگر تمرکز کردند.
با محبوبیت بیشتر بازی ها، دهه 90 دهه اول شد که esports (اصطلاحی که هنوز ابداع نشده بود) واقعاً شروع به کار کرد و شرکت هایی مانند نینتندو و سگا مسابقات حرفه ای بازی را برگزار کردند. این زمانی است که این صنعت شروع کرد به تبدیل کردن پول به عاملی در بازی های حرفه ای. مردم دیگر فقط برای افتخار بازی نمی کردند بلکه برای 15000 دلار جایزه بازی می کردند.
اما این تورنمنت Red Annihilation Quake 1997 است که به عنوان اولین رویداد esports واقعی در جهان در نظر گرفته می شود و 200 شرکت کننده برای گرفتن جایزه بزرگ شرکت کردند. در این تورنمنت توسعه دهنده اصلی Quake’s Ferrari بود. تنها چند هفته بعد، لیگ حرفه ای Cyberathlete ایجاد شد، سازمانی که از پیشگامان ورزش های اسپورت به شمار می رود.
به دلیل زیاد شدن بازی ها و اینترنت (همراه با پیشرفت های تکنولوژی)، پیشرفت واقعی ورزش های الکترونیک به وجود آمد. در آن زمان بود که ما شروع به دیدن چیزی کردیم که امروزه می دانیم اسپورت های امروزی است. همانطور که پلتفروم های پخش مانند Twitch و YouTube شروع به کار کردند، مردم نه تنها به بازی های ویدیویی علاقه مند شدند بلکه به تماشای آن ها نیز علاقه نشان دادند. تورنمنت های محبوب در حال حاضر ورزشگاه ها را پر می کنند و بازیکنان حرفه ای می توانند میلیون ها دلار از طریق جایزه، تبلیغات و حقوق دریافت کنند.
محبوب ترین بازی های Esport چیست؟
پربیننده ترین ژانر های esports تمایل به بازی های چند نفره آنلاین مبارزه ای (MOBA)، تیرانداز اول شخص (FPS)، استراتژی در لحظه (RTS) و بازی های رزمی دارند. برخی از محبوب ترین بازی های esport عبارتند از League of Legends ،Overwatch ،Fortnite ،Dota 2 ،Counter-Strike: Global Offensive ،Rocket League ،Street Fighter ،Hearthstone ،Heroes of the Storm و Call of Duty.
آمار های کلیدی
در اینجا مجموعه ای از حقایق و ارقام مهم در صنعت esports جهانی آمده است:
آمریکای شمالی برتری دارد
آمریکای شمالی 345 میلیون دلار از این درآمد ایجاد شده را در اختیار دارد، در حالی که چین 164 میلیون دلار درآمد دارد.
بسیار محبوب است
تعداد بینندگان جهانی esports در سال 2018 بالغ بر 380 میلیون نفر خواهد بود. این میزان را می توان به 165 میلیون علاقمند به esports و 215 میلیون بیننده گاه به گاه تقسیم کرد.
رویداد های زیادی وجود دارد
در سال 2017، 588 رویداد بزرگ اسپورت وجود داشت که برآورد 59 میلیون دلار درآمد بلیط بود.
بزرگترین جایزه بیش از 25 میلیون دلار بود
Dota 2 International 2018 با ارائه 25،532،177.00 دلار به برنده، رکورد بزرگترین جایزه در تاریخ esports را در اختیار دارد. مبلغ جایزه کل رویداد های esports در سال 2017 بیش از 112 میلیون دلار بود.
League of Legends پربیننده ترین ورزش الکترونیک است
در سال 2017، مسابقات قهرمانی جهان League of Legends با بیش از 49.5 میلیون ساعت تماشا و درآمد بلیط 5.5 میلیون دلار، پربیننده ترین رویداد در Twitch بود.
راه های تماشای مسابقات Esport چیست؟
Esports معمولاً از طریق پلتفرم های پخش ویدئو مانند Twitch ،YouTube یا Mixer پخش می شود. هر سه مورد از طریق مرورگر وب شما و به عنوان برنامه برای دستگاه های iOS و Android در دسترس هستند.
با این حال، برای درک واقعی جادوی esports، بهتر است شخصاً در رویداد ها شرکت کنید. بلیط برای رویداد های مهم معمولاً از خرده فروشان بلیط یا وب سایت برگزارکنندگان تهیه می شود، اما StubHubperhaps وسیع ترین تنوع را در سطح جهانی ارائه می دهد.
رویداد های کوچکتر esports نیز در دسترس هستند و دسترسی به آن ها آسان تر و ارزان تر است. می توانید از طریق گروه های رسانه های اجتماعی، کنوانسیون های بازی و از طریق جوامع خاص بازی در مورد این موارد مطلع شوید.
منبع: techradar.com