مجله تکنولوژی, نرم افزار

معرفی بهترین نرم افزار ها برای آهنگ سازی و ادیت حرفه ای موزیک

نرم افزار آهنگ سازی

برخی از افراد می گویند در آهنگ سازی همه چیز به خود آهنگ ساز بستگی دارد و نرم افزار آهنگ سازی اصلا مهم نیست. اما با این که مهارت آهنگ ساز بیشترین اهمیت را دارد، اما اگر یک نرم افزار آهنگ سازی خوب نداشته باشید، ممکن است نتوانید آهنگی که در ذهنتان دارید و سخت روی آن کار کرده اید را به خوبی پیش ببرید. در واقع استفاده از نرم افزاری که تمام قابلیت های مورد نیاز یک آهنگ ساز را داشته باشد می تواند ایده های ذهن شما را به واقعیت تبدیل کند. در این پست قصد داریم 10 تا از بهترین نرم افزار های آهنگ سازی و ادیت حرفه ای آهنگ را به شما معرفی کنیم، پس تا انتهای این پست همراه ما باشید.

نرم افزار آهنگسازی میزبان DAW چیست؟

 Digital Audio Workstation یا DAW (ایستگاه دیجیتال تولید صوت) نرم افزاری است که تمامی مراحل تولید یک آهنگ از نت نویسی، پترن های مختلف، ساز بندی قطعه، ضبط صدا، ویرایش صدا، میکس، مسترینگ و پالایش نهایی پروژه به صورت کامل در آن انجام می شود. در این نرم افزار ها می‌ توانید ساز های مختلف و آواز خود را ضبط کنید، آهنگ‌ پخش کنید، بخشی از آهنگی را برش دهید، بچسبانید، افکت‌ اضافه کنید و در نهایت آهنگی را که آماده کرده‌ اید را به گوش دنیا برسانید. استودیو های حرفه‌ ای، نیمه حرفه‌ ای و خانگی از DAW برای ساخت موسیقی استفاده می‌ کنند، البته اگر تمرکز اصلی آن ها روی آهنگ دیجیتال باشد.

بهترین نرم افزار های آهنگ سازی و ادیت حرفه ای آهنگ

در ادامه ما 10 تا از بهترین نرم افزار های آهنگ سازی را به شما معرفی می کنیم که شما می توانید هر یک از آن ها را متناسب با مهارت و بودجه خود انتخاب کنید.

1. Ableton Live

نرم افزار آهنگ سازی Ableton Live

مزایا:

  • وجود راهنمای کامل برای استفاده از برنامه
  • مجهز به کتابخانه ای بزرگ از جدیدترین و زیبا ترین صدا ها

این نرم افزار قابل استفاده برای هر کسی با هر سطحی از تجربه می باشد. همچنین این پلتفرم قابلیت استفاده روی سیستم عامل های مک و یندوز را نیز دارد. به علاوه از آن جایی که این نرم افزار یک نسخه آزمایشی رایگان هم دارد، می توانید بررسی کنید که آیا این نرم افزار برای شما مناسب است یا خیر. این پلتفرم از زمان معرفی آن در سال 1999، به طور پیوسته یکی از بهترین و محبوب ترین نرم افزار های ساخت موسیقی بوده است. شما در این نرم افزار امکان ضبط استاندارد چند آهنگ، برش و اتصال آهنگ را دارید. یکی دیگر از مزایای بزرگ این پلتفرم وجود 23 کتابخانه با حدود 50گیگابایت صدای زیبا و جدید می باشد که می تواند منبع خوبی برای شما باشد. این نرم افزار بهترین نرم افزار موسیقی برای اجرای زنده است.

2. Apple Logic Pro X

نرم افزار آهنگ سازی Apple Logic Pro X

این برنامه بیشتر مناسب افرادی است که سابقه کار در زمینه آهنگ سازی را دارند، در سطح متوسط تا حرفه ای قرار دارند و سیستم عاملشان هم مک است. چیزی که در Logic Pro متمایز است، رابط کاربری است که بسیار پیشرفته است. این پلتفرم در فرآیند ساخت موسیقی، یکپارچه سازی آهنگ و میکس به شما کمک می کند. ویژگی درامر مجازی در این پلتفرم، مجموعه ای درام تعاملی برای اجرای بصری درام و کیت های صدای طبیعی در اختیار شما می گذارد.

Apple Logic Pro X نرم افزاری کاربردی است که دارای ابزاری سطح بالا برای آهنگ سازی در سطح حرفه ای، ویرایش و میکس در یک محیط مدرن که انحصاراً به منظور خلق آثار شگفت انگیز و قدرتمند طراحی شده است. این پلتفرم دارای مجموعه بزرگی از ابزار های موسیقی، افکت ها، و لوپ ها است که میز کار کاملی را برای تولید اصوات زیبا در اختیار شما می گذارد. این نرم افزار پر از ویژگی‌ ها، میکس ها و پلاگین‌ های عالی برای یادگیری آسان است. حتی اگر مبتدی هستید، البته برای مبتدی ها یادگیری آن کمی زمان می‌ برد.

3. Avid Pro Tools

Avid Pro Tools

این نرم افزار برای آهنگ ساز های حرفه ای ساخته شده است و روی سیستم عامل های مک و ویندوز نیز قابل استفاده است. اگر به دنبال استاندارد صنعت میکس و مسترینگ هستید، این نرم افزار برای شما ساخته شده است. از هر آهنگ ساز حرفه ای بپرسید این برنامه را به شما معرفی می کنند و می گویند استفاده از دیگر نرم افزار ها وقت تلف کردن است. این نرم‌ افزار به شما توانایی آهنگ‌ سازی، ضبط، میکس، ویرایش، مستر و غیره را می‌ دهد. این برنامه همچنین با نسخه آزمایشی رایگانی که در اختیار شما می گذارد خودش را به شما ثابت می کند تا بدانید چیزی بهتر از آن پیدا نمی کنید.

همچنین این پلتفرم دارای 70 افکت و پلاگین و هر چیزی که فکرش را بکنید هست. بسیاری از آهنگ سازان حرفه ای از Pro Tools فقط برای میکس و مسترینگ و داشتن یک DAW اضافی برای ساخت موسیقی خود استفاده می کنند. این نرم افزار در مک بهترین عملکرد را دارد اما در ویندوز طبق نظر کاربران کمی باگ دارد. یادگیری این برنامه ممکن است روز ها، ماه ها و حتی سال ها طول بکشد اما یادگیری آن تاثیر زیادی در آینده شغلی شما دارد.

4. Cockos Reaper

نرم افزار آهنگ سازی Cockos Reaper

Reaper by Cockos یکی از پیچیده‌ ترین نرم افزار های آهنگ سازی موجود است، اما امکاناتی که این پلتفرم به شما می دهد اگر برای یادگیری آن وقت بگذارید، بی‌ نظیر است. اگر می‌ خواهید آن را امتحان کنید، می‌ توانید نسخه آزمایشی رایگان آن را دانلود کنید و به مدت 60 روز از آن استفاده کنید و در صورت رضایت داشتن آن را خریداری کنید. این نرم افزار برای آهنگ سازان حرفه ای و نیمه حرفه ای ساخته شده است. کاربران می توانند از این پلتفرم روی سیستم عامل های مک و ویندوز استفاده کنند.

Reaper در مقایسه با سایر DAW های موجود در بازار بسیار منحصر به فرد است. این برنامه تنها امکانات مورد نیاز را در اختیار شما می گذارد نه امکاناتی که شاید حتی یک بار هم از آن ها استفاده نکنید. در این پلتفرم می توانید تک تک تراک ها را برش دهید، جایگذاری کنید، تقسیم و ویرایش کنید و از پلاگین پشتیبانی برای ساخت آهنگ های خود استفاده کنید. این نرم افزار متن باز از اکثر پلاگین ها، رابط های صوتی و افکت ها پشتیبانی می کند.

5. Propellerhead Reason

Propellerhead Reason

Reason کمی کمتر در جامعه نرم افزار موسیقی شناخته شده است، اما یکی از پایدار ترین ها است که برای آهنگ سازان مبتدی و نیمه حرفه ای مناسب است. Reason یک DAW عالی برای کسانی است که با گیتار آهنگ می سازند، زیرا شامل آمپلی فایر ها و بلندگو های Softube است. همه این ویژگی ها برای افزودن افکت‌ ها خوب هستند و با سیستم عامل مک و ویندوز به خوبی سازگارند. نکته جالب این است که این نرم افزار توانایی برش و اتصال خودکار فایل های صوتی را نیز دارد. این برنامه نیز شامل یک نسخه رایگان است که امکانات اولیه ای را به صورت رایگان در اختیار شما ی گذارد. در نهایت برای دستیابی به تمام امکانات می توانید نسخه پولی آن را تهیه کنید.

6. FL Studio

نرم افزار آهنگ سازی FL Studio

این نرم افزار یکی از بهترین DAW ها برای کسانی است که به تازگی می خواهند پا در دنیای ساخت موسیقی بگذارند. FL Studio by Image-Line یکی از محبوب ترین نرم افزارهایی است که دارای نسخه آزمایشی رایگان هم هست. اما فقط قابل استفاده روی سیستم عامل ویندوز است. ویدیو های یوتیوب زیادی وجود دارد که تقریباً برای هر ویژگی که نیاز دارید، برای این نرم افزار آموزش گذاشته است. در این پلتفرم می‌ توانید از صفحه‌ کلید های MIDI استفاده کنید، با میکروفون ضبط کنید، ویرایش و میکس کنید و به ویژگی هایی دسترسی داشته باشید که به عنوان یک مبتدی به آن نیاز دارید. این نرم افزار بسیار کاربر پسند است، به خصوص با افزودن برخی سازهای مجازی و نواختن آنها در MIDI. به علاوه قیمت آن نیز بسیار پایین تر از سایرین است، بنابراین قطعاً مقرون به صرفه است.

7. Apple Garageband

Apple Garageband

Garageband یک DAW بسیار محبوب برای مبتدیان است و فقط قابل استفاده روی سیستم عامل مک می باشد. این پلتفرم بسیار مناسب کسانی است که در مراحل ابتدایی یادگیری موسیقی هستند، مخصوصاً کسانی که صرفاً می خواهند چند آهنگ بسازند. با این حال بسیاری از کاربران هنوز از Garageband فقط به دلیل سادگی و سهولت استفاده برای ضبط استفاده می کنند. نکته ویژه در مورد این نرم افزار این است که دارای رابط کاربری بسیار کاربر پسندی است. این نرم افزار همچنین چند افکت خوب برای گیتار هم دارد. اگر به دنبال یادگیری نحوه نواختن پیانو هستید، این پلتفرم عملکرد آموزشی داخلی خوبی هم برای پیانو و هم برای گیتار دارد. این نرم افزار آهنگ سازی رایگان است که با Ipad هم سازگار است.

8. Steinberg Cubase

نرم افزار آهنگ سازی Steinberg Cubase

این نرم افزار مناسب آهنگ سازان حرفه ای و نیمه حرفه ای است که با دو سیستم عامل مک و ویندوز به خوبی سازگار است. این پلتفرم نیز مانند پلتفرم های دیگری که در این لیست نام برده شد دارای یک نسخه آزمایشی رایگان است. نرم افزار Cubase یک محیط کاملا ایده آل برای ضبط، ویرایش، میکس، افکت گذاری، ترکیب ترک های MIDI جهت ساخت موسیقی و تنظیم آن می باشد و با وجود تکنولوژی های بسیار پیشرفته به کار رفته در خود بسیار کاربردی است. به علاوه کاربری ساده ای که دارد آن را حتی برای کاربران مبتدی قابل استفاده کرده است.

یکی از مزایای این نرم افزار میکسینگ و توانایی بالای مسترینگ آن است. در درام ادیتور این برنامه می توانید روی بیت ها و ریتم ها کار کنید. این برنامه همچنین داری کتابخانه کاملی از هزاران ساز موسیقی، لوپ‌ های میدی و سمپل های صدا است. نرم افزار Cubase از 45 ترک صوتی، 64 ترک میدی و 24 ورودی و خروجی فیزیکی نیز پشتیبانی می کند. این پلتفرم مجهز به کنسول میکس پیشرفته به همراه چنل استریپ و EQ نیز می باشد. همچنین از این برنامه چند نفر می توانند استفاده کنند.

9. PreSonus Studio

PreSonus Studio

این نرم افزار برای هر آهنگ سازی در هر سطحی که باشد مناسب است، البته ممکن است این پلتفرم برای آهنگ سازان حرفه ای کافی نباشد. نرم افزار Studio با سیستم عامل های مک و ویندوز سازگار است. این پلتفرم دارای نسخه رایگان نیز هست که امکانات محدودی را در این نسخه در اختیار شما می گذارد، بنابراین شما باید برای استفاده از امکانات بیشتر هزینه کنید. Studio تقریبا از تمامی فرمت های صوتی و جدیدترین تکنولوژی ها پشتیبانی می کند.

سازگاری با MIDI، امکان کار روی ترک ها به تعداد نا محدود و همچنین قابلیت استفاده از Drag & Drop در بسیاری از عملکرد ها را نیز دارد که از خصوصیات کلیدی این نرم افزار است. در این پلتفرم کاربران می توانند به راحتی کار ضبط یا Import را از انواع ورودی ها انجام داده و پس از ویرایش، آن را Export کنند. خوب است بدانید این نرم افزار به دلیل رابط گرافیکی خوبی که دارد بهترین گزینه برای آهنگ سازان مبتدی است.

10. Acid Pro

نرم افزار آهنگ سازی Acid Pro

این نرم افزار برای هر آهنگ سازی در هر سطحی که باشد کافی خواهد بود اما شما از این پلتفرم تنها روی سیستم عامل ویندوز می توانید استفاده کنید. این نرم افزار یکی از بهترین نرم افزار های ویرایش صدا برای ویندوز است. وقتی صحبت از ترکیب MIDI و سایر ویژگی‌ های پیشرفته‌ تر که امروزه با DAW در دسترس هستند می شود Acid Pro عملکرد خوبی ندارد و کمی باگ دارد. نرم افزار ACID از تمامی فرمت های صوتی موجود و چند فرمت تصویری پشتیبانی می کند.

بنابراین موزیک تدوین شده را با هر کیفیت و هر فرمتی که بخواهید می توانید ذخیره کنید. این نرم افزار از پلاگین های زیادی پشتیبانی می کند. به علاوه تمامی فایل های صوتی را می توان بر روی انواع لوح های فشرده رایت کرد. از طرفی دستگاه های قابل حمل می توانید صدا ها و آهنگ ها را با فرمت و کیفیت دلخواه ضبط و ویرایش کنید. به علاوه ACID از فرمت بسیار فشرده MIDI نیز پشتیبانی می کند.

منبع: wirerealm.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *