ما در این مقاله با نام ” آموزش نصب رم کامپیوتر ” به شما کمک می کنیم تا بتوانید رم کامپیوتر خود را نصب کرده و به راحتی عملکرد سیستم خود را بالا ببرید.
اگر سیستم شما دارای سرعت و عملکرد خوبی نیست می توانید برای بهبود این سرعت و عملکرد، کارهای مختلفی انجام دهید یکی از این کارها استفاده از رم است. شما می توانید با نصب رم از سیستم خود به خوبی استفاده کنید و دیگر با مشکلی به نام تنبل بودن سیستم دچار نشوید.
رم را تقریبا در هر کامپیوتری می توان ارتقا داد و این کار تنها به مدتی زمان و یک پیچ گوشتی نیاز دارد. ما در ادامه برای شما آموزش نصب رم کامپیوتر را بیان می کنیم.
مراحل آموزش نصب رم کامپیوتر
مرحله اول
در ابتدا باید به دنبال خرید یک رم برای سیستم خود باشید. زیرا رم های مختلفی در بازار وجود دارد که دارای سرعت ها و حافظه های متفاوت هستند.
در هنگام خرید رم به این نکته توجه کنید که باید با مادربرد سازگاری داشته باشد. این نکته بسیار مهم است زیرا اگر با مادربرد سازگار نباشد باید یک رم دیگر خریداری کنید یا مادربرد خود را عوض نمائید بنابراین بهتر است از اول این نکته را بررسی کنید.
رم ها چهار نوع دارند :DDR ،DDR2 ،DDR3 ،DDR4 .
کامپیوترهای جدید با رم هایDDR3 وDDR4 سازگاری بیشتری دارند.
مرحله دوم
در این مرحله به تعداد سوکت های مادربرد خود برای قرار دادن رم بر روی آن دقت نمائید. تعداد این جایگاه ها برای رم، بستگی به مادربرد دارد که چند جایگاه را برای رم ها در نظر گرفته است. مادربردها می تواند از دو، چهار یا شش و یا حتی تعداد رم های بیشتر نیز پشتیبانی کنید.
مرحله سوم
هنگام خرید رم بهتر است از تولید کنندگانی که معروف تر هستند و کیفیت آن ها برای مشتریان تضمین شده است استفاده کنید. برخی از این کمپانی ها را برای شما در زیر بیان کرده ایم :
- Corsair
- Kingston
- Crucial
- G. Skill
- OCZ
- Patriot
- Mushkin
- A-Data
مرحله چهارم
کامپیوتر را خاموش کنید و هر وسیله ای به کامپیوتر شما وصل است از قبیل ماوس، کیبورد و مانیتور را جدا کنید.
مرحله پنجم
کیس کامپیوتر خود را باز کنید و مطمئن شوید که تمام برق سیستم شما تخلیه شده است. اگر یک سیم واسط برای انتقال الکتریسته در اختیار ندارید، حداقل یک شیر فلزی، لوله و یا حتی Case کامپیوتر خود را قبل از دست زدن هر یک از اجرای درونی آن لمس کرده تا الکتریسیته ساکن موجود در بدن شما تخلیه شود.
مرحله ششم
محل رم های خود را تعیین کنید. بیشتر مادربردها دارای دو یا چهار سوکت هستند. سوکت های رم معمولا در نزدیکی CPU قرار دارند. البته بسته به مدل و سازنده متفاوت است.
رم جدید را به آرامی از محفظه اش خارج کنید و آن را از دو طرف گرفته و در قسمت جایگاه رم در مادربرد قرار دهید. همواره یک RAM را با فشردن لبه های آن در دست نگه دارید و هرگز تراشه ها یا مدارات موجود در سطح آن را لمس نکنید. با اندکی فشار این رم در جای خود قرار می گیرد.
برای نصب یک ماژول RAM ، ابتدا چفت های دو انتهای سوکت RAM را آرام به طرف پایین فشار دهید. شکافهای موجود در پایین حافظه را با برآمدگی های موجود در سوکت حافظه در مقابل هم قرار داده تا در هم چفت شوند. برای این منظور پس از قرار دادن لبه ها مقابل هم، لبه بالایی ماژول RAM را لمس کنید و به آرامی آن را به داخل سوکت فشار دهید که در این صورت چفت های واقع در هر دو طرف سوکت باید بالا آمده و قفل شوند. در این مرحله برای اطمینان از چفت شدن کامل حافظه در سوکت، به آرامی چفت های دو طرف سوکت را دوباره فشرده و حافظه را در سوکت قفل کنید.
اگر رم خود را ارتقا داده اید می توانید حافظه ی قدیمی خود را از مادر برد خارج کنید . برای این کار باید گیره های اطراف رم را آزاد کنید تا بتوانید آن را از مادربرد خارج کنید.
مرحله هفتم
کامپیوتر خود را دوباره سرهم یا اسمبل کنید، آن را روشن کنید. زمانی که سیستم در حال Boot شدن بود به دقت صفحه نمایش را نگاه کنید تا مطمئن شوید سیستم RAM جدید را شناخته است. اما اگر سیستم RAM را نشناخته بود کامپیوتر خود را Restart کرده و وارد برنامه Bios Setup شوید. سپس کنترل کنید که آیا کامپیوتر حافظه جدید را شناخته است یا نه. (معمولا با فشردن کلیدی که بر روی صفحه نمایش تعیین شده است میتوانید وارد تنظیمات بایوس شوید که اغلب F1 یا Del است). اگر حافظه جدید شناخته نشده است، از برنامه ستاپ خارج شده، کامپیوتر خود را خاموش کرده و آن را از برق خارج کنید، درب Case را دوباره باز کنید و کنترل کنید که ماژول RAM به درستی در جای خود قرار گرفته است یا نه.
مرحله هشتم
برای بررسی رم در سیستم تان می توانید دو کلید Windows key + Pause/Break را در روی صفحه کلید فشار دهید تا قسمت System Properties برای شما باز شود. یک روش دیگر آن این است که بر روی Computer/My Computer کلیک راست کرده و بر روی قسمت Properties کلیک نمائید. در هر دو این قسمت ها می توانید مقدار رم سیستم خود را مشاهده کنید.
این نکته را مد نظر داشته باشید که سیستم عامل حافظه را به صورت متفاوت محاسبه می کند. برخی از کامپیوترها مقدار مشخصی از رم را برای موارد خاص از قبیل ویدئو در نظر می گیرند. و مقدار کلی را کاهش می دهند. به عنوان مثال اگر یک گیگابایت رم داشته باشید سیستم عامل به شما 0.99 گیگابایت را نمایش می دهد.
خرید انواع رم
شما می توانید برای مشاهده و خرید انواع رم در فروشگاه اینترنتی ما و آشنایی با مدل های مختلف آن بر روی دکمه زیر کلیک نمائید.