آموزش

کارت صدا و انواع آن

کارت صدا و انواع آن

در این مقاله ما قصد داریم به بررسی کارت صدا و انواع آن بپردازیم. کارت صدا یکی از قطعات کامپیوتر و لپ تاپ است که تقریبا از اجزای ضروری آن ها محسوب می شود.

در واقع کارت صدا با تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال آنالوگ، می تواند صدا را پخش و یا ضبط کند.

در گذشته بلندگو ها برای پخش صدا از برد اصلی استفاده می کردند، اما اکنون با نصب کارت صدا روی برد اصلی می توانید صدا را با کیفیت بهتر و بدون نویز دریافت کنید.

انواع کارت

کارت‌های صدا استودیویی ابزارهای مهمی برای ضبط و پردازش صدا هستند. این کارت‌ها معمولاً به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: داخلی و خارجی. در ادامه، انواع مختلف کارت‌های صدا استودیویی را بررسی می‌کنیم:

۱. کارت صدای داخلی(اینترنال)

این نوع کارت‌ها به مادربرد کامپیوتر نصب می‌شوند و معمولاً برای کارهای ساده‌تر مناسب هستند. – PCI/PCIe: این کارت‌ها به اسلات‌های PCI یا PCIe مادربرد متصل می‌شوند و معمولاً کیفیت صدای خوبی دارند. – مزایا: قیمت مناسب و نصب آسان. – معایب: ممکن است از نظر کیفیت صدا و امکانات نسبت به مدل‌های خارجی محدود باشند.

۲. کارت صدای خارجی(اکسترنال)

این نوع کارت‌ها معمولاً از طریق USB، Thunderbolt یا FireWire به کامپیوتر متصل می‌شوند و برای ضبط صدا در استودیوهای حرفه‌ای استفاده می‌شوند. – USB: این کارت‌ها به راحتی به کامپیوتر متصل می‌شوند و معمولاً قابل حمل هستند. مناسب برای ضبط در مکان‌های مختلف. – Thunderbolt: سرعت بالاتری نسبت به USB دارند و برای کار با نرم‌افزارهای سنگین و چندین ورودی/خروجی مناسب هستند. – FireWire: کمتر رایج هستند، اما برای برخی از استودیوها هنوز استفاده می‌شوند.

 مشخصات کارت صدا

DAC= یک مبدل دیجیتال به آنالوگ

ADC: یک مبدل آنالوگ به دیجیتال

حافظه ROM برای ذخیره سازی اطلاعات

کارت صدا و انواع آن

رابط های مورد نیاز برای اتصال به اسپیکر و میکروفون

امروزه اغلب کارت صداهایی که مورد استفاده قرار می گیرند از نوع PCI بوده و در یکی از اسلات های مادربرد نصب می شود.

این مدل کارت صدا داخل کیس و روی مادربرد نصب می شوند

اما کارت صداهای اکسترنال توسط USB و Firewire داده های پردازش شده را به کامپیوتر انتقال می دهند، این دسته از کارت صداها به دلیل دسترسی آسان به تنظیمات و همچنین تعدد پورت های خارجی بسیار محبوب ترند.

رابط

برای اینکه بتوانید صداها را دریافت و یا ضبط کنید باید به رابط های زیر دسترسی داشته باشید:

  • رابط ورودی: جهت ورود داده های صوتی استفاده می شود
  • رابط خروجی: برای ارسال سیگنال ها از کارت صدا به دستگاه های خارجی به کار می رود
  • رابط صوتی CD: عدم وجود این رابط، باعث می شود تا دیسک های صوتی پخش نشوند.
کارت صدا و انواع آن

عیب یابی کارت صدا

ممکن است پس از نصب کارت صدا در برخی از برنامه ها با مشکل صدا مواجه شوید، در این صورت لازم است مجددا تنظیمات برنامه ها را بررسی کنید.

در بعضی مواقع صدا و تصویر با هم هماهنگ نیستند، باید سایر برنامه های در حال اجرا را ببندید، اما اگر هیچ صدایی از کامپیوتر خود دریافت نکردید، موارد زیر را بررسی کنید.

  • اتصال اسپیکر به پاور را بررسی کنید
  • بررسی کنید که صدای اسپیکر کاملا باز است
  • اتصال اسپیکر به کارت صدا را بررسی کنید

انواع کارت صدا

کارت صدا و انواع آن

چیپ های صوتی مادربرد

زمانی که کارت های صدا به تازگی تولید شده بودند، بسیار گران قیمت بودند.

همانطور که فن آوری صدای کامپیوتر شروع به کاهش قیمت کرد، تکنولوژی مینیاتوری سازی، تولیدکنندگان سخت افزار کامپیوتر را قادر ساخت تا تمام تکنولوژی مورد نیاز برای تولید صدا را به یک تراشه واحد متصل کنند.

امروزه رایانه ای که مادربرد آن تراشه صدا نداشته باشد، حتی با وجود یک کارت صدا مجزا، بسیار کمیاب است.

وجود تراشه های صوتی مادربرد به کارت صدا کمک می کنند تا برای همه صاحبان کامپیوتر مقرون به صرفه شوند.

اگر رایانه شما جک های صوتی را بر روی صفحه اصلی مادربرد با دیگر پورت های توسعه مانند پورت های USB داشته باشد، کامپیوتر شما یک تراشه صوتی مادربرد دارد.

کارت صدا استاندارد

کارت صدا و انواع آن

کارت صدای استاندارد یک کارت توسعه است که به یکی از اسلات های داخل کامپیوتر وصل می شود.

یکی از مزایای استفاده از یک کارت صدا به جای یک تراشه صوتی مادربرد این است که کارت های صوتی تراشه های پردازنده خود را دارند،

در حالی که تراشه صوتی مادربرد بر روی پردازنده رایانه ای تکیه می کند تا برخی از محاسبات مورد نیاز برای تولید صدا را انجام دهد.

یک کارت صدای استاندارد باعث کاهش بار در پردازنده اصلی می شود که می تواند در هنگام بازی به بهبود عملکرد خود منجر شود.

آداپتور صوتی اکسترنال

کارت صدا و انواع آن

یک آداپتور صدای خارجی یک جعبه کوچک است که شامل تمام ویژگی های یک کارت صدا استاندارد است. اما به وسیله یک پورت USB یا FireWire به جای یک اسلات توسعه داخلی، به کامپیوتر متصل می شود.

آداپتورهای صدای اکسترنال گاهی اوقات ویژگی هایی دارند که کارت های صدای استاندارد فاقد آن ها هستند، مانند ورودی های اضافی و خروجی ها و دکمه های کنترل حجم صدا.

یک آداپتور صدای خارجی بسیار ساده تر از یک کارت صدای جدید قابل انتقال به رایانه جدید است. آنچه در این مقاله به آن پرداخته شد، بررسی کارت صدا و انواع آن بود، که اگر آشنایی چندانی با آن نداشته باشید به شما کمک خواهد کرد.