نام دیگر پرینتر، چاپگر می باشد. همان طور که از نام آن پیدا است، این دستگاه کار چاپ کردن انواع کاغذ را به عهده دارد. با عرضه شدن دستگاه های پرینتر به بازار، افراد توانستند کتاب ها، مجلّات و… را بیش از پیش چاپ کنند. از این رو با بیشتر شدن تعداد چاپ کتب، سرانه کتاب خوانی نیز افزایش یافت.
مطلب دیگری که حائز اهمیت است، این است که با پیشرفت تکنولوژی کتاب های الکترونیکی افزایش یافتند که نتیجه اش آن شد که خوانندگان و علاقمندان به کتاب های چاپی رو به کاهش هستند. البته ناگفته نماند که هنوز هم هستند کسانی که از کتاب های چاپی استفاده می کنند و این کتاب ها حس و حال خوبی به آن ها می دهد.
با به کار گیری دستگاه های پرینتر، در پی آن مشاغل زیادی نیز به وجود آمد. چاپگر ها در سال ۱۹۳۸ وارد بازار الکترونیک شدند. در سال ۱۹۷۷ پرینتر های لیزری اختراع شد. همچنین اولین چاپگر های جوهر افشان در سال ۱۹۸۰ اختراع شدند. به همین ترتیب، امکانات دیگری نیز به این دستگاه ها اضافه شد.
انواع پرینتر ها (چاپگر ها)
امروزه هشت نوع پرینتر در بازار وجود دارد. برای آشنایی با انواع چاپگر ها به فهرست زیر توجه کنید.
- چاپگر های جوهر افشان
- چاپگر های صفحه ای
- چاپگر های حرارتی
- چاپگر های لیزری که خود به دو دسته ی رنگی و یا سیاه و سفید هستند.
- چاپگر های جت که در صنعت کاربرد دارند.
- چاپگر های سه بعدی
معمولا از پرینتر های رنگی برای چاپ کردن عکس و یا کاغذ هایی که دارای تصاویر هستند استفاده می شود. همچنین برای چاپ اسنادی که تصویر ندارند، پرینتر های سیاه و سفید مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر تصمیم دارید پرینتری تهیه کنید، ابتدا باید بدانید که این چاپگر را برای چه کاری می خواهید استفاده کنید؟ البته این که می خواهید چه بودجه ای را صرف تهیه چاپگر کنید نیز یکی از دلایلی است که باید در انتخاب دستگاه به آن توجه شود.
اگر آگاهی کافی از دستگاه های چاپگر ندارید، کافی است از افرادی که در این زمینه تجربه دارند سوال بپرسید. از این که چه برند این دستگاه کنید نیز سوال کنید. امروزه بهترین بزند های چاپگر ها اچ پی، سامسونگ و… می باشند.
همچنین درباره کارتریج چاپگر سوالاتی بپرسید. به عنوان مثال این که با هر کارتریج معمولا چند برگه را می توان پرینت گرفت.