اینتل یکی از بزرگترین کمپانی های تولید کننده پردازنده می باشد که توانسته است با تولید بهترین محصولات رضایت مشتریان را جلب کرده و یکی از بزرگترین تولید کنندگان سی پی یو شود. در این بخش انواع سی پی یو های اینتل را برررسی می کنیم.
اولین پردازنده اینتل در سال 1971 تولید شد که سرعت کلاک آنKHz ۷۴۰ و ابعاد آن ۱۰ میکرون بود. در سال های بعدی اینتل با ارائه پردازنده های دیگر از جمله ۸۰۰۸، ۸۰۸۰ و ۸۰۸۵ توانست ویژگی های پردازنده های خود را به نسبت مدل های اولیه افزایش دهد.
در این مدل ها قدرت پردازشی و سرعت کلاک بالاتر رفته است. این روند به همین گونه ادامه داشت و کمپانی اینتل در نهایت تصمیم گرفت نام پردازنده های جدید خود را تغییر دهد. اینتل این نام ها را به گونه ای انتخاب کرده است که پیوستگی محصولات خود را حفظ کند.
هرساله نسل جدیدی از این پردازنده ها توسط این کمپانی به بازار ارائه می شود. آرم کمپانی اینتل از ابتدای شروع به کار تاکنون تغییر هایی داشته است، که می توانید در تصویر زیر این تغییرات را مشاهده کنید.
فروشگاه تک یک
شما می توانید برای مشاهده انواع پردازنده ها بر روی لینک زیر کلیک کنید.
نام گذاری core i
در سال 2008 بود که اینتل سری Core i را جایگزین سری Core 2 کرد. نام گذاری این Core i ها بر اساس رده بندی مشخص می شود. Core i3 پایین رده، Core i5 میان رده و Core i7 بالا رده می باشد.
- نسل اول: Nehalem، فرآیند ساخت آن ۴۵ نانومتری است که در سال 2008 معرفی شد.
- نسل دوم: Sandy Bridge، فرآیند ساخت آن 32 نانومتری است که در سال 2011 معرفی شد.
- نسل سوم: Ivy Bridge، فرآیند ساخت آن 22 نانومتری است که در سال 2012 معرفی شد.
- نسل چهارم: Haswell، فرآیند ساخت آن 22 نانومتری است که در سال 2013 معرفی شد.
- نسل پنجم: Broadwell، فرآیند ساخت آن 14 نانومتری است که در سال 2014 معرفی شد.
- نسل ششم: Skylake، فرآیند ساخت آن 14 نانومتری است که در سال 2015 معرفی شد.
- نسل هفتم: Kaby Lake، فرآیند ساخت آن 14 نانومتری است که در سال 2016 معرفی شد.
- نسل هشتم: Cannonlake، فرآیند ساخت آن 10 نانومتری است که در سال 2017 معرفی شد.
- نسل نهم احتمالی: Ice Lake، فرآیند ساخت آن 10 نانومتری است که در سال 2018 معرفی شد.
- نسل دهم احتمالی: Tiger Lake، فرآیند ساخت آن 10 نانومتری است که در سال 2019 معرفی شد.
یکی از راه ها برای تشخیص نسل های سی پی یو، مشاهده عددی است که بعد از نام پردازنده می آید. اولین عدد از سمت چپ نشان دهنده نسل پردازنده می باشد. علاوه بر آن این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر پردازنده با اعداد سه رقمی کد گذاری شد جزو پردازنده های نسل اول می باشد. به عنوان مثال Core i7 960.
هر نسل سی پی یو تولید شده توسط این کمپانی، دارای قدرت پردازشی بالاتر و مصرف انرژی کمتر نسبت به نسل های قبلی آن می باشد.
انواع پردازنده های اینتل
Core2 Solo
این مدل از پردازنده جزو پردازنده های قدیمی کمپانی اینتل می باشد که در سال 2007 تولید شده است. این سی پی یو دارای دو مدل merom و penryn می باشد. که با هم در اندازه هسته متفاوت هستند. این روزها از این سی پی یو ها استفاده نمی شود.
Core2 Duo
این پردازنده اولین پردازنده دو هسته تولید شده توسط کمپانی اینتل است. Core Duo نیز که قبل از Core2 Dua تولید شده بود دارای دو هسته می باشد اما Core2 Dua اولین پردازنده دو هسته نسل جدید می باشد.
Core i3
این پردازنده در سال 2010 معرفی شد که دو هسته ای می باشد و در اندازه 32 نانومتری عرضه و مجهز به تکنولوژی های جدید شده اند. جدید ترین نوع این نسل در سال 2012 با نام Ivy Bridge به بازار آمد که 22 نانومتری می باشد و به نوبه خود یکی از بهترین محصولات این کمپانی می باشد. همچنین این سی پی یو ها دارای ظرفیت 3 مگابایت می باشد.
Core i5
این پردازنده دو هسته می باشد که در اندازه های 32 و 22 نانومتری است. این CPU ها در چند کد شناسایی مختلف نامگذاری شده و فقط یک مدل از آنها چهار هسته ای می باشد.
Core i7
یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع پردازنده سرعت بالای آن می باشد. علاوه بر آن حافظه کش آن 12MB می باشد. این پردازنده در دسته بندی پردازنده های چهار هسته ای قرار گرفته شده است که در اندازه های 32 و 22 نانومتری عرضه می شوند. این پردازنده دارای چهار هسته حقیقی و چهار هسته مجازی می باشد. یعنی این سی پی یو، 8 پردازش را به طور همزمان انجام می دهد. این ویژگی برای افرادی که با کامپیوتر بازی های سنگین را اجرا می کنند مفید است.
مقالات مرتبط
شما می توانید برای مشاهده مقالات مرتبط، بر روی نام مقالات زیر کلیک نمائید :
راهنمای خرید سی پی یو
شما برای خرید انواع سی پی یو می توانید ویژگی های زیر را در نظر بگیرید :
- مشخص کردن کاربرد استفاده از پردازنده
- مقایسه برندهای cpu
- بررسی نوع پردازشگر
- گرماگیر و خنک کننده
- سرعت پردازنده
- چند هسته ای بودن پردازنده
- Cache یا حافظه نهان پردازنده (سی پی یو)
- سوکت cpu
سوالات متداول
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در خرید فن سی پی یو رعایت کرد این است که قبل از خرید تمام ویژگی های آن پردازنده را مطالعه و بررسی کرد.
فرکانس پردازنده بر اساس گیگا هرتز سنجیده می شود. به فرکانس پردازنده نامهای دیگری مثل سرعت پردازنده، Clock Speed و Clock Rate هم گفته میشود. هرچه فرکانس سی پی یو بالاتر باشد، بدین معنی است که توان پردازش بالاتر و امکان اجرای تعداد عملیات بیشتری را در واحد زمان دارد.
شرکت اینتل (Intel) و اِی ام دی (AMD) بزرگ ترین تولیدکننده های سی پی یو در جهان اند. شرکت اینتل معروف تر است و پردازندۀ بیشتری تولید کرده است. شرکت اِی ام دی نیز دومین تولیدکننده پردازنده در جهان است. پردازنده های این شرکت نیز بسیار قوی است و طرفداران پرو پاقرص خودش را دارد.