سخت افزار, مجله تکنولوژی

چرا هنوز نباید به فکر خرید سخت افزار با رابط PCIe 5.0 باشیم؟

خرید PCIe 5.0

اس اس دی های SSD PCIe 5.0 وارد بازار شده اند، اگرچه بسیار کمیاب هستند اما دو غول صنعت مانند Corsair و MSI در حال آماده شدن برای عرضه اس اس دی های جدیدی هستند که سرعت انتقال بیش از 10000 مگابایت بر ثانیه را دارد. اما آیا یک کاربر معمولی نیازی به خرید SSD PCIe 5.0 دارد؟ اگر با رابط PCIe 5.0 آشنا باشید و تفاوت آن را با رابط PCIe 4.0 بدانید قطعا می دانید هرگز کاربران عادی به چنین سرعت انتقال دیوانه کننده ای نیاز نخواهند داشت.

رابط PCIe 5.0 چیست؟

به زبان ساده، PCIe که مخفف Peripheral Component Interconnect Express است، یک استاندارد اتصال است که در رایانه ها، لپ تاپ ها و تبلت ها برای انتقال داده استفاده می شود. PCIe 5.0 نسخه نسل بعدی PCIe 4.0 است که در حال حاظر تنها چیزی است که به چشم می خورد. SSDهای M.2 در حال حاضر بر روی PCIe 4.0 هستند که حداکثر سرعت آن 8000 مگابایت بر ثانیه است. اما خوب است بدانید در اصل این SSd ها در واقع حداکثر 6500 مگابایت بر ثانیه سرعت دارند. اما سرعت در رابط PCIe 5.0 جدید دو برابر شده است، به طوری که این سرعت در اس اس دی هاس m.2 می‌ تواند حداکثر 16000 مگابایت بر ثانیه باشد.

چرا نباید به فکر خرید سخت افزاری با رابط PCIe 5.0 باشیم؟

سه دلیل برای این که بگوییم یک کاربر عادی نیازی به خرید سخت افزاری با رابط PCIe 5.0 ندارد وجود دارد. اول این که بسیاری هنوز از هارد دیسک ها برای ذخیره سازی و انتقال داده های خود استفاده می کنند و تمایل به انتقال داده ها با سرعتی در حدود 100 مگابایت بر ثانیه دارند و نیازی به ارتقا ندارند. به طور مثال اگر فقط عکس‌ های خانوادگی و اسناد خود را در اطراف کامپیوترتان جا به‌ جا می‌ کنید، لزوماً به یک درایو سریع‌ تر نیاز ندارید. حتی SSD های SATA که حداکثر سرعت آن ها 600 مگابایت بر ثانیه می باشد نیز برای این کار به خوبی عمل می کنند و دیگر نیازی به تهیه یک SSD فوق سریع با رابط PCIe 5.0 نیست.

دلیل دوم این است که SSD های M.2 گران تر هستند. بنابراین اگر یک سیستم برای کار های اداری می‌ سازید، یک SSD SATA یا یک SSD با رابط PCIe 3.0 احتمالاً برای کار شما کافی خواهد بود. همان طور که می دانید زمانی که SSD ها با رابط PCIe 4.0 برای اولین بار وارد بازار شد، قیمت آن ها بسیار زیاد بود. اما در حال حاظر قیمت این SSD ها تثبیت شده است. این موضوع برای SSD های PCIe 5.0 نیز صادق است.

و اما دلیل سوم مسئله سازگاری است. به طور مثال اگر یک لپ تاپ جدید بخرید، تمام اجزای موجود کاملا با هم سازگارند، اما اگر قصد دارید سیستم قدیمی خود را ارتقا دهید نمی توانید به سادگی یک SSD با رابط PCIe 5.0 تهیه و استفاده کنید. برای این که بتوانید از چنین SSD استفاده کنید، به یک مادربرد و پردازنده سازگار، مانند تراشه های Ryzen 7000 از کمپانیAMD نیاز دارید. که هزینه های شما را افزایش می دهد و باید تقریبا تمام قطعات موجود در سیستم خود را ارتقا دهید و با هم سازگار کنید.

چه کاربرانی به سخت افزاری با رابط PCIe 5.0 نیاز دارند؟

به هر حال، ارتقا درایو از SATA SSD یا HDD به درایو M.2 نسل بعدی برای هر کاربری که واقعاً به سرعت انتقال بهتری نیاز دارد، شب و روز احساس میشود. برای مثال، ویرایشگر های عکس و ویدیویی که روزانه در حال جابجایی فایل های عظیم هستند. ، یا گیمر هایی که می خواهند بازی هایشان سریع تر بارگیری شود به چنین فناوری نیاز خواهند داشت. مسئله این است که وقتی یک SSD M.2 برای خود تهیه کردید در مقایسه با درایو های قدیمی‌ تر، سرعت بالایی را تجربه خواهید کرد.

با ارتقا سخت افزارتان بازی‌ ها سریع‌ تر بارگیری می‌ شوند و هنگام دانلود فایل‌ ها فقط سرعت اینترنت است که شما را محدود می کند. حتی سیستم عامل شما سریع تر بوت می شود. بنابراین کاربران عادی به دلیلی که در بالا ذکر شد نیازی به ارتقای سخت افزار خود به چنین درایو های فوق سریع ندارند و یک SSD SATA نیز جواب گوی کار های آن ها هست. به راحتی می توانید از SSD های نسل پایین تر استفاده کنید و در هزینه های خود صرفه جویی کنید. اما اگر یک گیمر یا ویرایشگر حرفه ای هستید وقت آن است که سیستم خود را ارتقا دهید.

منبع: techradar.com

Gerelateerde berichten

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *