مجله تکنولوژی

فایروال چیست و چرا به آن احتیاج دارید؟

فایروال چیست

فایروال چیست؟ یک دستگاه امنیتی (سخت افزار یا نرم افزار رایانه) است که می تواند با فیلتر کردن ترافیک و جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به داده های خصوصی رایانه شما از شبکه شما محافظت کند. فایروال نه تنها ترافیک ناخواسته را مسدود می کند، بلکه می تواند به جلوگیری از آلوده شدن رایانه به نرم افزار های مخرب و بد افزار ها نیز کمک کند.

فایروال ها می توانند سطوح مختلفی از حفاظت را ارائه دهند. نکته اصلی تعیین میزان حفاظت مورد نیاز شما است. موارد زیر می تواند به شما در یادگیری نحوه کار فایروال ها و تعیین سطح حفاظتی که به ایمن نگه داشتن سیستم شما و داده های موجود در آن کمک می کند، کمک کند.حال بیایید ببینیم که فاروال دقیقاً چیست و چه کاری انجام می دهد.

فایروال چیست و دقیقاً چه می کند؟

فایروال به عنوان دروازه بان عمل می کند. این برنامه تلاش برای دسترسی به سیستم عامل شما را کنترل می کند و ترافیک ناخواسته یا منابع ناشناس را مسدود می کند.

فایروال یا دیوار آتش مانند یک مانع یا فیلتر بین رایانه شما و شبکه دیگری مانند اینترنت عمل می کند. می توانید فایروال را به عنوان کنترل کننده ترافیک در نظر بگیرید. با مدیریت ترافیک شبکه به حفاظت از شبکه و اطلاعات شما کمک می کند. این شامل مسدود کردن ترافیک ناخواسته شبکه ورودی و تأیید دسترسی با ارزیابی ترافیک شبکه برای موارد مخرب مانند هکر ها و بدافزار ها می شود.

فایروال چیست و دقیقاً چه می کند؟

سیستم عامل شما و نرم افزار امنیتی شما معمولاً دارای فایروال از پیش نصب شده هستند. ایده خوبی است که مطمئن شوید این ویژگی ها روشن هستند. همچنین، تنظیمات امنیتی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید پیکربندی شده اند تا به طور خودکار به روزرسانی ها را اجرا کنند.

نحوه کارکرد فایروال چیست؟

برای شروع، یک سیستم فایروال ترافیک شبکه را بر اساس قوانین تجزیه و تحلیل می کند. فایروال فقط از اتصالات ورودی ای استقبال می کند که برای پذیرش پیکربندی شده است. این کار با اجازه یا مسدود کردن بسته های داده خاص-واحدهای ارتباطی که از طریق شبکه های دیجیتالی ارسال می کنید-بر اساس قوانین امنیتی از پیش تعیین شده انجام می شود.

دیوار آتش مانند یک نگهبان ترافیک در محل ورود یا پورت رایانه شما عمل می کند. فقط منابع معتبر یا آدرس های IP مجاز هستند. آدرس های IP مهم هستند زیرا رایانه یا منبع را مشخص می کنند، همانطور که آدرس پستی شما محل زندگی شما را مشخص می کند.

انواع فایروال ها

فایروال های نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد. هر قالب یک هدف متفاوت اما مهم را ارائه می دهد. فایروال سخت افزاری مانند روتر پهن باند فیزیکی است که بین شبکه و گیت شما ذخیره می شود. یک فایروال نرم افزاری داخلی است که برنامه ای در رایانه شماست که از طریق شماره پورت ها و برنامه ها کار می کند.

همچنین فایروال های مبتنی بر ابر وجود دارد که به عنوان فایروال به عنوان سرویس (FaaS) شناخته می شود. یکی از مزایای فایروال های مبتنی بر ابر این است که می توانند با سازمان شما رشد کنند و مانند فایروال های سخت افزاری، از امنیت محیط نیز به خوبی استفاده کنند.

انواع مختلفی از فایروال ها بر اساس ساختار و عملکردشان وجود دارد. در اینجا فایروال های مختلفی وجود دارند که می توانید بسته به اندازه شبکه و سطح امنیت مورد نیاز خود پیاده سازی کنید.

فایروال فیلتر بسته چیست؟

فایروال فیلتر بسته یک برنامه مدیریتی است که می تواند پروتکل IP ترافیک شبکه، آدرس IP و شماره پورت را مسدود کند. این نوع فایروال اساسی ترین نوع حفاظت است و برای شبکه های کوچکتر در نظر گرفته شده است.

اما مراقب باشید. در حالی که فایروال های فیلتر بسته می توانند مفید باشند، محدودیت هایی نیز دارند. از آنجا که همه ترافیک وب مجاز است، یک فایروال فیلتر بسته بسته حملات مبتنی بر وب را مسدود نمی کند. بنابراین، برای تمایز بین ترافیک وب خوب و مخرب، به حفاظت بیشتری نیاز دارید.

فایروال سرویس پروکسی چیست؟

فایروال سرویس پروکسی سیستمی است که می تواند با فیلتر کردن پیام ها در لایه برنامه، از امنیت شبکه شما محافظت کند. در اصل به عنوان یک دروازه یا واسطه بین شبکه داخلی شما و سرور های خارجی در وب عمل می کند. همچنین به عنوان فایروال گیت شناخته می شود، در استفاده از فناوری بازرسی بسته های عمیق برای تجزیه و تحلیل ترافیک ورودی، امنیت بیشتری دارد.

فایروال بازرسی چند لایه (SMLI) چیست؟

فایروال بازرسی چند لایه دولتی دارای قابلیت های استاندارد فایروال است و اتصالات ایجاد شده را پیگیری می کند. این ترافیک را بر اساس وضعیت، پورت و پروتکل، همراه با قوانین و زمینه تعریف شده توسط سرپرست فیلتر می شود. این شامل استفاده از داده های اتصالات قبلی و بسته های یک اتصالی است.

اکثر فایروال ها برای پیگیری تمام ترافیک داخلی به بازرسی بسته های رسمی متکی هستند. این فایروال یک مرحله بالاتر از پکتینگ فیلتر در استفاده از نظارت چند لایه است. با این حال، هنوز نمی توان بین ترافیک خوب و بد وب تمایز قائل شد، بنابراین ممکن است به نرم افزار اضافی نیاز داشته باشید.

فایروال مدیریت تهدید یکپارچه چیست؟

فایروال مدیریت تهدید یکپارچه برنامه ای است که عملکرد های فایروال SMLI را با جلوگیری از نفوذ و آنتی ویروس ترکیب می کند. خدمات اضافی مانند مدیریت ابر ممکن است در خدمات UTM گنجانده شود.

نسل بعدی فایروال ها (NGFW)

فایروال های نسل بعدی پیچیده تر از فایروال های فیلتر بسته و بازرسی حالت دار هستند. چرا؟ آن ها از سطح امنیت بیشتری برخوردارند و از فیلترینگ استاندارد بسته ها برای بازرسی کامل یک بسته فراتر می روند. این بدان معناست که فقط سربرگ بسته را بررسی نمی کند، بلکه محتویات و منبع بسته را نیز بررسی کنید. NGFW قادر است تهدید های امنیتی پیچیده تر و در حال تکامل مانند بد افزارهای پیشرفته را مسدود کند.

فایروال ترجمه آدرس شبکه (NAT) چیست؟

فایروال NAT می تواند ترافیک اینترنت را ارزیابی کرده و ارتباطات ناخواسته را مسدود کند. به عبارت دیگر، تنها در صورتی ترافیک ورودی وب را می پذیرد که دستگاهی در شبکه خصوصی شما درخواست آن را کرده باشد.

فایروال مجازی چیست؟

فایروال مجازی وسیله ای است که در یک سیستم مبتنی بر ابر، خصوصی و عمومی استفاده می شود. این نوع فایروال برای ارزیابی و مدیریت ترافیک اینترنت در شبکه های فیزیکی و مجازی استفاده می شود.

فایروال مبتنی بر میزبان و فایروال مبتنی بر شبکه چیست؟

تفاوت هایی بین فایروال های مبتنی بر میزبان و مبتنی بر شبکه وجود دارد، و وجود هر دو با هم مزایای زیادی دارد.

فایروال های مبتنی بر شبکه ترافیک رفت و برگشت به اینترنت را به شبکه های محلی امن (LAN) فیلتر می کنند. آن ها معمولاً توسط مشاغل، برای محافظت از یک شبکه بزرگ از رایانه ها، سرور ها و کارمندان استفاده می شوند. یک فایروال مبتنی بر شبکه می تواند ارتباطات بین رایانه های یک شرکت و منابع خارجی را تحت نظر داشته باشد، همچنین برخی وب سایت ها، آدرس های IP یا خدمات دیگر را محدود کند.

فایروال های مبتنی بر میزبان به طور مشابه کار می کنند اما به صورت محلی در یک رایانه یا دستگاه واحد ذخیره می شوند. فایروال مبتنی بر میزبان یک نرم افزار یا مجموعه ای از برنامه ها است که امکان سفارشی سازی بیشتر را فراهم می کند. آن ها بر روی هر سرور نصب می شوند، ترافیک ورودی و خروجی را کنترل می کنند، تصمیم می گیرند که آیا اجازه تردد به دستگاه های خارجی را بدهند یا از میزبان محافظت کنند.

آیا در خانه به فایروال احتیاج دارید؟

فایروال ها اولین خط دفاعی در امنیت شبکه خانگی هستند. شبکه خانگی شما به اندازه کمترین دستگاه محافظت شده از امنیت برخوردار است. اینجاست که سیستم امنیتی شبکه وارد می شود. فایروال نباید تنها ملاحظات شما برای ایمن سازی شبکه خانگی شما باشد. بسیار مهم است که مطمئن شوید همه دستگاه های مجهز به اینترنت، از جمله دستگاه های تلفن همراه، دارای آخرین به روز رسانی سیستم عامل، مرورگر های وب و نرم افزار های امنیتی هستند.

ملاحظات دیگر: ایمن سازی روتر بی سیم ممکن است شامل تغییر نام روتر شما از شناسه پیش فرض و رمز عبور سازنده، بررسی گزینه های امنیتی شما و راه اندازی شبکه مهمان برای بازدیدکنندگان در خانه شما باشد.

دلایل نیاز به فایروال چیست؟

ممکن است از قبل از برخی شیوه های ایمن سازی رایانه و اینترنت استفاده کنید، از جمله این موارد:

  • روی لینک های ناشناخته کلیک نمی کنید.
  • شما فقط به وب سایت های معتبر و شناخته شده وارد می شوید.
  • شما هرگز اطلاعات شخصی خود را ارائه نمی دهید مگر اینکه کاملاً ضروری باشد.
  • شما برای هر حساب آنلاین رمز های عبور قوی و منحصر به فرد دارید که اغلب آن ها را به روز می کنید.
چرا به فایروال نیاز داریم؟

آیا همه این ها شما را به اندازه کافی ایمن می کند؟ پاسخ ممکن است “نه” باشد. اگر از اینترنت استفاده می کنید، داشتن فایروال کار هوشمندانه ای است. تهدیدات سایبری گسترده و در حال توسعه است. استفاده از ابزار های دفاعی موجود برای محافظت از شبکه و اطلاعات شخصی ذخیره شده در رایانه در برابر جرایم سایبری بسیار مهم است.

در اینجا سه خطر اصلی نداشتن فایروال وجود دارد:

دسترسی آزاد

بدون فایروال، شما هر اتصال به شبکه خود را از هر کسی قبول می کنید. شما راهی برای تشخیص تهدید های ورودی نخواهید داشت. این می تواند دستگاه های شما را در برابر کاربران مخرب آسیب پذیر کند.

داده های از دست رفته یا به خطر افتاده است

نداشتن فایروال می تواند دستگاه های شما را در معرض دید قرار دهد، که می تواند به کسی اجازه دهد کنترل کامپیوتر یا شبکه شما را به دست آورد. مجرمان سایبری می توانند اطلاعات شما را حذف کنند. یا می توانند از آن برای سرقت هویت یا کلاهبرداری مالی استفاده کنند.

خرابی شبکه

بدون فایروال، مهاجمان می توانند شبکه شما را خاموش کنند. اجرای مجدد آن و تلاش برای بازیابی اطلاعات ذخیره شده شما می تواند زمان و هزینه زیادی را بگیرد. فایروال ها بخش مهمی از فناوری امنیتی هستند، به ویژه هنگامی که انواع مختلف فایروال ها با هم کار می کنند تا چتر حفاظتی را ارائه دهند. فایروال ها می توانند به حفظ امنیت و امنیت شبکه، رایانه و داده های شما کمک کنند.

منبع: norton.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *