آموزش, سخت افزار, مجله تکنولوژی

5 دلیل شایع خرابی اسپیکر و چگونگی رفع آن

خرابی اسپیکر

بیشتر مشکلات سیستم های صوتی، نتیجه انتخاب کابل های نامناسب، معیوب یا اتصالات اشتباه است. برخی مشکلات نیز به دلیل استفاده نادرست از تجهیزات یا تعمیر و نگهداری نامناسب به وجود می آیند. دنیای صدا می تواند ساده به نظر برسد. اما، درک آن بسیار پیچیده و دشوار است، زیرا سیستم های صوتی می توانند مولفه ها، سیم ها، تنظیمات و استانداردهای زیادی داشته باشند که بر این سردرگمی می افزاید. به همین دلیل اکثر افراد در هنگام خرابی اسپیکر آن ها را دور می اندازند.

با این حال، دفعه بعد که با خرابی اسپیکر مواجه شدید، نگران نباشید. ما در این مقاله، 5 مورد از رایج ترین مشکلات سیستم های صوتی را به همراه دلایل احتمالی و مراحل رفع آن ها را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، مقاله را تا آخر بخوانید.

رایج ترین دلایل خرابی اسپیکر و نحوه رفع آن ها

همان طور که قبلاً اشاره کردیم، بیشتر مسائل مربوط به خرابی اسپیکر به دلیل کابل کشی و اتصالات نادرست یا بی کیفیت به وجود می آیند. همچنین، ممکن است به دلیل تنظیمات نادرست در تلویزیون، گیرنده AV و بلندگوها مشکلاتی ایجاد شود. برخی از مسائل مربوط به صدا نیز ممکن است به دلیل قرارگیری نادرست بلندگو ایجاد شود. همچنین وجود اشکالات در برخی قطعات بلندگو نیز می تواند عامل خرابی باشد. در اینجا، برخی از رایج ترین مسائل مربوط به سیستم صوتی و راه حل های آن ها را بررسی کنیم.

1. صدا پخش نمی شود یا صدای نا متعارف شنیده می شود

اگر گوشی خود را از طریق کابل به اسپیکر متصل کرده اید و نمی توانید از اسپیکرهای سینمای خانگی خود صدایی بشنوید یا اگر تنها چیزی که می شنوید صدایی نامفهوم است. می توانید برای رفع این مشکل مراحل زیر را انجام دهید:

  • اولین قدم بررسی صدای منبع است: ابتدا گوشی را با اسپیکر دیگری امتحان کنید. در صورتی که مطمئن شدید صدا در بلندگو یا سیستم صوتی دیگری خوب به نظر می رسد، باید سراغ مرحله بعدی بروید.
  • در مرحله بعد، باید بررسی کنید که آیا منبع مناسب را انتخاب کرده اید یا خیر: سیستم های صوتی بسته به مدل انتخابی دارای چندین گزینه ورودی هستند. که شامل: جک صدای 3.5 میلی متری، ورودی فیبر نوری، RCA و حتی بلوتوث باشد. اطمینان حاصل کنید که منبع صوتی صحیح را انتخاب کرده اید. اگر منبع صوتی صحیح را برای بلندگوهای خود انتخاب کرده اید اما، هنوز هم صدایی نمی شنوید یا صدا دارای اعوجاج یا افت های مکرر و اختلال است، ممکن است کابل های شما معیوب باشد. بنابراین، لازم است تا کابل بین منبع پخش و سیستم صوتی خود را بررسی کنید.
  • در مرحله سوم، توجه خود را به کابل کشی بین تقویت کننده (یا یک سیستم همه کاره مانند گیرنده AV) و اسپیکرها معطوف کنید. با گذشت زمان، حتی بهترین کابل کشی می تواند آسیب ببیند یا فرسوده شود. در برخی موارد، سیستم های صوتی از سیم هایی استفاده می کنند که به یک درگاه کوچک پشت بلندگو متصل می شود. اگر در مورد سیستم صوتی شما نیز چنین است، سعی کنید سیم را با کاغذ سنباده تمیز کنید تا رسوبات کربن از بین برود. سپس، سعی کنید کابل ها را جدا کرده و مجدداً وصل کنید و سپس کمی آن ها را بچرخانید تا ببینید آیا تفاوتی ایجاد می کند یا خیر.
  • اگر اختلال یا فقدان صدا همچنان ادامه داشت، ممکن است لازم باشد از کابل های جدید برای اتصال سیستم صوتی استفاده کنید.

2. جهت پخش صدا اشتباه به نظر می رسد یا صدا پخش نمی شود

اگر برای تماشای فیلم از اسپیکر هایی استفاده می کنید که صدا را در محیط پخش کنند. اما، اسپیکر شما در هنگام پخش صدا دچار مسائلی مانند: عدم پخش صدا، یا عدم وجود جلوه صوتی فراگیر (پخش صدا از اطراف) یا شاید صدای فراگیر از جهت اشتباه شده است. بنابراین، در صورت اشتباه بودن جهت صدا، ممکن است بلندگوها را به صورت اشتباه قرار داده باشید. برای این کار موارد زیر را به دقت بررسی کنید:

  1. بلندگوها و دفترچه راهنمای کاربر را بررسی کنید تا ببینید کدام بلندگو در کجا قرار می گیرد زیرا، در مورد سیستم های صدای فراگیر سیم دار، ممکن است در پورت های خروجی تقویت کننده (یا به بلندگوی اشتباه) سیم اشتباه وصل شده باشد. سیم ها را با دقت ردیابی کنید تا ببینید کدام پورت به کدام بلندگو منتهی می شود.
  2. سایر شکایات مکرر در مورد سیستم های صوتی فراگیر، کیفیت صدا (یا عدم وجود جلوه فراگیر) یا حتی عدم پخش صدا می باشد. در این مورد، قوی ترین احتمال این است که یکی از اجزاء (کابل ها یا منبع) یا سیستم صوتی، از فرمت صدای فراگیر (Dolby Audio ، DTS ، DTS HD یا Dolby Atmos) پشتیبانی نکند.

به یاد داشته باشید که کابل های 3.5 میلی متری و بلوتوث از پخش صدای فراگیر پشتیبانی نمی کنند. بنابراین، اگر برای اتصال اسپیکر به تلویزیون از کابل های 3.5 میلی متری و بلوتوث استفاده می کنید، باید به صدای استریو (2 کانالی) بسنده کنید.

بررسی محل قرار گیری سیستم های صوتی.

3. از جمله علائم خرابی اسپیکر شنیدن صدای زمزمه

شنیدن صدای نویز از طریق بلندگوها یک مشکل رایج در سیستم های صوتی قدیمی است. اگر این مشکلی است که با آن روبرو هستید، می توانید موارد زیر را بررسی کنید:

  • ابتدا بررسی کنید که تلویزیون یا دستگاه پخش صدا، از چه فرمتی برای پخش صدای فراگیر استفاده می کند، آیا اسپیکر شما نیز از این فرمت پشتیبانی می کند؟ سپس، سعی کنید فرمت های پخش صدای فراگیر در تلویزیون را مطابق با فرمت هایی که مطمئن هستید اسپیکر از آن پشتیبانی می کند، تغییر دهید (بسیاری از دستگاه های پخش کننده صدا و تلویزیون ها به شما امکان می دهند فرمت مورد نظر خود را تغییر دهید). در نهایت، اگر فرمت در هر دو طرف پشتیبانی می شود و شما از بلندگو صدای زمزمه می شنوید، ممکن است یا از کابل اشتباه استفاده می کنید یا کابل آسیب دیده است. اطمینان حاصل کنید که از کابل صحیح نیز استفاده می کنید. به عنوان مثال:
    • برخی از فرمت ها به کابل های HDMI نیاز دارند. زیرا، سیگنال های صوتی دیجیتالی هستند و از DRM محافظت می کنند.
    • در حالی که برخی دیگر از طریق کابل های نوری (Toslink) یا RCA کار می کنند.
  • بررسی منبع تغذیه(پریز برق): ابتدا منبع تغذیه ای که اسپیکر و منبع پخش صدا (سی دی پلیر، کنسول بازی یا تلویزیون) به آن متصل هستند، را بررسی کنید. شما باید کاملاً مطمئن شوید که پریز مورد نظر دارای جریان برق می باشد.
    • همچنین، سایر سیم های موجود در تجهیزات صوتی (دو شاخه اسپیکر و منبع پخش صدا) را بررسی کنید تا مطمئن شوید به درستی به پریز متصل شده اند یا خیر.
  • عیب یابی و تعویض کابل: در مرحله بعد، سعی کنید کابل های متصل را یکی یکی جدا کنید و سپس، وصل کنید تا ببینید مشکل در کجا نهفته است. ممکن است لازم باشد کابل های جدید با محافظ بهتر را امتحان کنید، ببینید نویز از بین می رود یا خیر.
  • مراجعه به مرکز تعمیرات لوازم صوتی، تصویری: در نهایت، اگر به نظر می رسد انجام همه این راه ها بی فایده است ممکن است تقویت کننده شما معیوب باشد و به یک متخصص تعمیرات لوازم صوتی تصویری نیاز داشته باشید.
بررسی منبع تغذیه
بررسی منبع تغذیه یکی از راه های بررسی خرابی اسپیکر است.

4. موسیقی فاقد تربل یا بیس است

اگر در هنگام پخش موسیقی، فیلم و… احساس می کنید صدایی که می شنوید خش دار، نا مفهوم یا خیلی کم است، می توان گفت این یکی از نشانه های خرابی اسپیکر است و باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • تنظیم صدای مناسب: اولین احتمال این است که شما صدای پخش را بیش از حد افزایش داده اید. این نه تنها اعوجاج صدا را افزایش می دهد. بلکه، هرگونه مشکل کیفیت صدا دیگری را در سیستم صوتی شما بزرگ می کند. می توانید میزان صدای منبع را کمی تغییر دهید تا ببینید آیا نویز از بین می رود یا خیر.
  • بررسی تنظیمات اکولایزر: احتمال دیگر این است که تنظیمات اکولایزر شما صحیح نباشد. برای رفع آن باید تنظیمات اکولایزر را نه تنها در سیستم صوتی، بلکه منبع پخش نیز بررسی کنید.
  • بررسی محل قرار گیری سیستم های صوتی: ممکن است لازم باشد محل قرارگیری سیستم های صوتی خود را بررسی کنید. به عنوان مثال: قرار دادن ساب ووفرها (می‌توانند صدای بم پخش شده از اسپیکرها را تقویت کرده و صدا را با بیس بالایی پخش کنند) کمی مشکل است. اما، می توانید آن ها را به کنج نزدیک کنید تا صدای باکیفیت تری داشته باشید. همچنین، توییترها و بلندگوهای دیگر (ماهواره ای) را مطابق توصیه های انجام شده در دفترچه راهنمای کاربر تنظیم کنید.
  • بررسی کابل های متصل: در نهایت اگر با بررسی موارد گفته شده باز هم مشکل رفع نشد، به بررسی کابل ها برمی گردیم و ممکن است خرابی اسپیکر به علت آسیب کابل باشد و شما باید مراحل عیب یابی سیم (کابل) را که در بالا ذکر کرده ایم را دنبال کنید.
  • اگر هیچ کدام از این موارد کمکی نکرد، بررسی کنید که آیا بلندگوهای شما به توییترها و ووفرهای خود آسیب رسانده اند یا خیر. اگر چنین است، باید آن ها را از طریق یک مهندس مجرب سرویس AV تعمیر کنید.

5.حجم صدا بیش از حد زیاد می شود

اگر در حال تماشای فیلم هستید و متوجه شدید، در زمان پخش برخی از صحنه ها صدا بسیار زیاد (پخش صدای آزار دهنده) می باشد، احتمالاً به دلیل ترکیب صدا است. شما می توانید به جای این که هر بار صدا را کاهش یا افزایش دهید، گزینه کنترل دامنه پویا را در سیستم های صوتی خانگی فعال کنید (بسیاری از سیستم های صوتی خانگی، دارای کنترل دامنه پویا (گاهی اوقات به عنوان کنترل صدا) هستند).

استفاده از این گزینه باعث می شود صدای بلندترین قسمت ها کاهش یابد. در عین حال، باید صدای آرام ترین صحنه ها را نیز بالا ببرد و به شما کمک کند بدون این که مدام در حال تنظیم صدا باشید، از فیلم لذت ببرید.

اگر ناگهان صدای اسپیکر افزایش می یابد.

سخن آخر

این ها رایج ترین مسائلی است که افراد در مورد سیستم های صوتی خود با آن روبرو هستند. اگر مشکل مربوط به کابل ها، اتصالات یا محل قرارگیری بلندگوها است، می توانید آن را به راحتی حل کنید. با این حال، اگر مشکل مربوط به درایور بلندگو یا قطعات داخلی مانند: تقویت کننده یا مدارهای داخلی DAC (Digital To Analogue Converter) باشد، قطعاً باید برای حل مشکل با یک متخصص تعمیرات لوازم صوتی تصویری مشورت کنید.

معمولاً ایده خوبی است که ضمانت سیستم صوتی، سینمای خانگی خود را تمدید کنید تا اگر مشکلی پیش آمد، بدون هزینه اضافی بتوانید آن را برطرف کنید.

منبع:

https://onsitego.com

Gerelateerde berichten

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *