آموزش, سخت افزار

انواع پاوربانک

انواع پاوربانک

بعد از اینکه آشنایی اولیه با پاوربانک پیدا کردید قبل از خرید این قطعه کاربردی خوب است تا با انواع مختلف پاوربانک آشنایی پیدا کنید.

چه دستگاه‌هایی را می‌توان با پاوربانک شارژ کرد؟

  • گوشی‌های هوشمند
  • تبلت‌ها
  • لپ‌تاپ‌ها
  • دوربین‌های دیجیتال
  • هدفون‌های بی‌سیم
  • ساعت‌های هوشمند
  • دستگاه‌های بازی قابل حمل
  • لوازم جانبی دیگر…

برای خرید پاوربانک به چه چیزهایی باید دقت کرد:

  • شکل
  • اندازه
  • ظرفیت
  • وزن

با گسترش تکنولوژی و پیشرفت فناوری نیاز به استفاده از دستگاهی که خدمات شارژ را بدون نیاز به برق ارائه دهد بسیار حس می شد. پاوربانک ها برای اینکه افراد در هر زمان بتوانند بدون نیاز به برق تلفن همراه خود را شارژ کنند تولید شدند. از جمله رایج ترین انواع پاوربانک ها می توان به پاوربانک های برقی و خورشیدی اشاره کرد.

انواع پاوربانک
پاوربانک ها برای اینکه افراد در هر زمان بتوانند بدون نیاز به برق تلفن همراه خود را شارژ کنند تولید شدند.

پاور بانک خورشیدی

پاور بانک خورشیدی در زمانهایی که به بیرون شهر رفته اید و به برق دسترسی ندارید بسیار مناسب می باشد. زمانهایی که به کوهنوردی بروید یا خارج از شهر باشید؛ در این مواقع برای شارژ گوشی خود یا دیگر وسایل می توانید از این نوع پاوربانک استفاده کنید. این پاوربانک برق مورد نیاز برای شارژ کردن را از نور خورشید تامین می کند.

انواع پاوربانک
پاوربانک خورشیدی برق مورد نیاز برای شارژ کردن را از نور خورشید تامین می کند.

از جمله نکات مثبتی که این پاوربانک های خورشیدی دارند علاوه بر قیمت مناسب آنها این است که هم با خورشید و هم با برق شارژ می شوند. برخی از این پاوربانک ها از برند های مختلف مثل تسلا هم ضد آب و هم ضد ضربه هستند؛ که با توجه به اینکه این نوع پاوربانک در مکانهای بیرون شهر استفاده می شود یک مزیت خیلی عالی محسوب می شود. معمولا تمام شرکت هایی که پاوربانک تولید می کنند یک نوع خورشیدی هم در محصولات خود دارند.

انواع پاوربانک
پاوربانک های ضد آب و ضد ضربه هم وجود دارد.

همانطور که از نام این پاوربانک هم می شود فهمید؛ این پاوربانک دارای یک پنل خورشیدی کوچک است که در سطح آن قرار دارد که نور خورشید را به سمت پاور بانک هدایت می کند تا به الکتریسیته تبدیل شود.

قیمت پاوربانک های خورشیدی بسته به ظرفیت و برند آن متفاوت است و هرچه ظرفیت بیشتری داشته باشد مطمئنا قیمت بالاتری هم خواهد داشت.اطلاعات تکمیلی در این خصوص را در قسمت راهنمای خرید پاوربانک پیدا خواهید کرد.

انواع پاوربانک
مدل دیگری از پاوربانک ها نیز وجود دارد که به شکل محافظ و قاب موبایل است.

پاور بانک شبیه قاب موبایل

مدل دیگری از پاوربانک ها نیز وجود دارد که به شکل محافظ و قاب موبایل است. این نوع از پاوربانک برای انواع خاصی از گوشی ها وجود دارد که البته به دلیل اینکه طراحی آن بسیار ظریف است ظرفیت بسیار کمی خواهد داشت.

در یک نوع معمول از این پاوربانک های قابی از یک باتری با ظرفیت 2900 میلی آمپر استفاده شده است. برخی از آنها یک کانکتور لایتنینگ دارند که هنگام استفاده از کاور باید آن را به گوشی وصل کرد. در برخی برند ها مثل اپل اتصال قاب و پاوربانک به صورت مغناطیسی نیز وجود دارد. همچنین بعضی انواع آن علاوه بر شارژ مغناطیسی، دارای خروجی usb هستند که با استفاده از کابل نیز می توان تلفن همراه را شارژ کرد. در صورتی که ظرفیت پاوربانک بالا باشد می توان هم به صورت وایرلس و هم از طریق کابل دو دستگاه را شارژ کرد.

انواع پاوربانک
در برخی برند ها مثل اپل اتصال قاب و پاوربانک به صورت مغناطیسی نیز وجود دارد.

ظرفیت پاوربانک

اما پاوربانک های معمول دیگر نیز در دسته سوم قرار می گیرند. آنها بسته به ظرفیت آن در دسته های زیادی طبقه بندی می شوند. ظرفیت پاور بانک نشانگر این است که چندبار می توانید دستگاه مورد نظر را با آن شارژ کنید.

یک نکته قابل توجه در استفاده از پاور بانک ها ظرفیت اسمی و واقعی آنهاست. ظرفیت پاوربانک آن مقداری که روی برگه ها نوشته می شود نیست و معمولا مقداری کمتر از آن است. مثلا از یک پاور بانک با ظرفیت 10000 میلی آمپر نمی توان انتظار داشت که 5 بار یک باتری گوشی 2000 میلی آمپری را پر کند و معمولا تنها 4 بار پر می شود. در بهترین حالت حدود 90 درصد ظرفیت پاوربانک قابل استفاده است. در نتیجه براساس ظرفیتی که یک پاوربانک دارد می توان انواع پاور بانک ها را تقسیم بندی کرد.

انواع پاوربانک
براساس ظرفیتی که یک پاوربانک دارد می توان انواع پاور بانک ها را تقسیم بندی کرد.

شدت جریان پاوربانک

در حالت دیگر می توان به شدت جریان پاوربانک توجه نمود. پاوربانک ها دارای پورت های متعددی هستند که از هرکدام از این پورت ها می توان خروجی با شدت جریان مختلف گرفت. برخی پاوربانک ها تنها دارای یک پورت هستند و برخی دارای دو پورت با شدت جریان های مختلف هستند. اگر شدت جریان مورد نیاز دستگاه با پورت پاوربانک تناسب نداشته باشد در این صورت فرآیند شارژ شدن به کندی صورت می گیرد.

انواع پاوربانک
پاوربانک ها دارای پورت های متعددی هستند که از هرکدام از این پورت ها می توان خروجی با شدت جریان مختلف گرفت.
انواع پاوربانک
پاوربانک ها با تعداد پورت های مختلف وجود دارد.

مورد مهم دیگر سرعتی است که دستگاه توسط پاوربانک شارژ می شود. همانطور که توضیح داده شد در صورتی که شدت جریان پورت و دستگاه متناسب نباشد این مورد قابل توجه خواهد بود. اگر پاوربانک دارای فناوری شارژ سریع نیز باشد و دستگاه با این فناوری سازگار باشد می توان از این ویژگی بهره برد.

نکته مهم دیگر بحث اتصالات پاور بانک است که گاهی به چند پورت نیاز است و در نتیجه براساس تعداد پورت های یک پاور بانک نیز دسته بندی دیگری خواهیم داشت.

ابعاد پاوربانک

ابعاد پاوربانک نیز از موارد قابل توجه است که برای کاربرد های مختلف و مکان های خاص استفاده از پاوربانک حائز اهمیت خواهد بود. وزن پاوربانک های معمولی بین 200 تا 400 گرم است. هرچه تعداد پورت بیشتر نیاز باشد و یا از پاوربانک خورشیدی استفاده شود ابعاد پاوربانک بزرگتر خواهد بود.

انواع پاوربانک
ابعاد پاوربانک ها نیز مهم است،وزن پاوربانک های معمولی بین 200 تا 400 گرم است.

در مورد خود پاوربانک نیز مدت زمان شارژ شدن آن و همچنین طول عمر و جنس باتری از مشخصه های پاوربانک هستند که در دسته بندی آنها بر اساس نیاز قابل توجه است.

در یک دسته بندی دیگر پاوربانک ها بر اساس کاربرد و فناوری به کار برده شده در گروه های خاصی قرار می گیرند:

پاوربانک های هوشمند:

که متناسب با باتری دستگاه خروجی ولتاژ را تنظیم می کند و همچنین شدت جریان مناسب باتری را با توجه به نوع دستگاه فراهم می کند. یکی از مزیت های خوب آنها ایمنی است که برای دستگاه ایجاد می کند.

انواع پاوربانک
پاوربانک های هوشمند متناسب با باتری دستگاه خروجی ولتاژ را تنظیم می کند.

سولار: همان پاوربانک های خورشیدی هستند که به طور مفصل راجع به انواع آن صحبت شد.

مخصوص لپتاپ: این نوع برای باتری های حجیم لپتاپ مناسب هستند. برای شارژ باتری لپتاپ بسته به مشخصات دستگاه به ولتاژ 16 تا 20 ولت نیاز است.

پاوربانک مخصوص گوشی و تبلت: که با ظرفیت های مختلف و با میزان جریان و ولتاژ متناسب با گوشی ها وجود دارند و نمی توان برای شارژ دستگاه های دیگر مثل لپتاپ استفاده کرد.