مجله تکنولوژی

فناوری HDCP یا حفاظت از محتوای دیجیتال با پهنای باند بالا چیست؟

فناوری HDCP

HDCP یک فناوری است که برای کمک به مقابله با مشکلات حقوق دیجیتال ایجاد شده است. این فناوری در واقع یک نوع مدیریت حقوق دیجیتال (DRM) است که فرآیند هایی است که برای محافظت از سازندگان و توزیع‌ کنندگان محتوا در برابر پایرسی آنلاین (به عمل دریافت و پخش دیجیتالی محتوای مشمول حق نشر مانند فیلم، موزیک، بازی و نرم‌ افزار گفته می‌ شود.) طراحی شده‌ اند. ما بررسی خواهیم کرد که چگونه یک فناوری ضد پایرسی آنلاین، مانند HDCP به هنرمندان، تولید کنندگان محتوا و ناشران کمک می‌ کند تا کار های خود را دست نخورده و تحت کنترل نگه دارند.

برخی از جذاب ترین بخش های دنیای دیجیتال ما قسمت هایی هستند که ما نمی بینیم. ممکن است هنگام تماشای فیلم یا تلویزیون به آن فکر نکنید، اما یکی از جنبه های فناوری پشت صحنه، محافظت از محتوایی است که تماشا می کنید. این حمایت‌ ها بر اساس محافظت از قوانین کپی رایت ساخته شده‌ اند. در ادامه بیشتر به معرفی این فناوری و فواید آن برای کاربران می پردازیم.

فناوری HDCP چیست؟

فناور ی HDCP

HDCP مخفف عبارت High-Bandwidth Digital Content Protection است. این یک طرح کدگذاری است که توسط اینتل توسعه داده شده است. که برای محافظت از سیگنال‌ های صوتی و تصویری که از طریق DVI، HDMI و DisplayPort عبور می‌ کنند. در برابر کپی شدن و یا رهگیری غیرقانونی در طول یک جلسه استریم استفاده می‌ شود. این فناوری از انتقال محتوای دیجیتال از یک منبع ویدیویی مانند کامپیوتر یا پخش کننده DVD به گیرنده ای مانند مانیتور یا صفحه تلویزیون محافظت می کند. این فناوری به طور رسمی توسط کمیسیون ارتباطات فدرال در سال 2004 تایید شد.

سه نوع قاعده امنیتی فناوری HDCP وجود دارند که از داده ها محافظت می کنند:

  • داده‌ هایی که از طریق کابل‌ کشی مجهز به فناوری HDCP منتقل می‌ شوند، رمزگذاری می‌ شوند تا از مجرمان سایبری پنهان بمانند.
  • کلید های دستگاه‌ های دیجیتالی که در نهایت به خطر می‌ افتند، گرفته می‌ شوند. این بدان معناست که دستگاه دیگری نمی تواند داده دریافت کند.
  • احراز هویت از ارسال داده ها و محتوا به دستگاه های دیجیتالی که مجوز ندارند جلوگیری می کند.

این اقدامات امنیتی به این معنی است که دستگاه های دارای گواهی HDCP تنها دستگاه هایی هستند. که سیگنال دیجیتال رمزگذاری شده با فناوری HDCP را دریافت می کنند. با رمزگذاری یک سیگنال دیجیتال با کلیدی کار می کند که نیاز به احراز هویت از هر دو، ارسال کننده و دریافت کننده دارد.

چرا از فناوری HDCP استفاده کنیم؟

Digital Content Protection LLC، یک گروه تابعه اینتل است که مجوز فناوری HDCP را صادر می کند. و برای محافظت از برنامه های تلویزیونی، محتوای صوتی و فیلم های دیجیتال با توجه به قانون کپی رایت ایجاد شده است.

فناوری HDCP در عمل چگونه به نظر می رسد؟

شاید تصور اینکه فناوری HDCP واقعاً برای شما، به عنوان یک کاربر، چه معنایی دارد، دشوار باشد. برخی از اقدامات پشت صحنه که با دستگاه‌ های دارای مجوز HDCP هنگام پخش یک فیلم از دستگاه پخش DVD انجام می‌ شود، را در اینجا توضیح داده ایم.

  • پس از قرار دادن DVD در کامپیوتر، فرستنده مطمئن می شود که گیرنده (کامپیوتر) مجوز مناسب را با کنترل های کلید HDCP دارد.
  • اگر کامپیوتر مجوز مناسبی نداشته باشد، داده های محتوا را دریافت نمی کند و نمی تواند داده های رمزگذاری شده با فناوری HDCP را نمایش دهد.
  • اگر کامپیوتر دارای کنترل های HDCP باشد، فیلم روی صفحه نمایش کامپیوتر نمایش داده می شود.

ممکن است فکر کنید که این فرآیند فقط در شروع تماشای فیلم اتفاق می افتد، اما فرستنده به طور مداوم مجوز HDCP را در طول جلسه تماشا چک می کند. در همین حال، دیگر گیرندگان را از سرقت یا مشاهده محتوا نیز منع می کند.

اگر مجوز HDCP نقض شود چه اتفاقی می افتد؟

اگر مجوز HDCP نقض شود، خطر جریمه و/یا از دست دادن توانایی تماشای محتوای محافظت شده با فناوری HDCP وجود دارد.

چگونه مشکلات فناوریHDCP را عیب یابی کنم؟

اگر هنگام تلاش برای استریم محتوا، پیام «خطای HDCP شناسایی شد» را مشاهده کردید، چندین مرحله عیب‌ یابی وجود دارد که می‌ توانید برای حل این مشکل انجام دهید. در بیشتر موارد، خطا های HDCP زمانی ظاهر می شوند که مشکلی در اتصال فیزیکی بین تلویزیون و دستگاه شما وجود داشته باشد.

همچنین اگر تلویزیون HD قدیمی‌ تری دارید که مطابق با فناوری HDCP نیست. ممکن است با مشکل مواجه شوید، بنابراین نمی‌ توانید محتوای مطابق با HDCP را تماشا کنید. برای مثال، وقتی سعی می‌ کنید محتوا را از طریق گیرنده‌ ای مانند Chromecast تماشا کنید، ممکن است با یک صفحه خالی مواجه شوید یا پیامی با عنوان «خطا HDCP» ببینید. متاسفانه هیچ راهی جز استفاده از یک دستگاه نمایشگر به روز برای حل این مشکل وجود ندارد.

مورد دیگری که ممکن است در آن با مشکلات فناوری HDCP مواجه شوید، زمانی است که می خواهید یک بازی ویدیویی را به طور همزمان بازی و استریم کنید. کنسول‌ های قدیمی‌ تر ممکن است با HDCP سازگار نباشند، بنابراین باید یک دستگاه ضبط مخصوص این کار تهیه کنید. HD Fury در ابتدا چند گام مفید را برای کمک به کاهش خطر مشکلات «دست دادن» HDCP/HDMI بیان می‌ کند:

  • با خاموش کردن همه دستگاه ها شروع کنید.
  • بررسی کنید که همه اکستندرها، کابل‌ ها، تقسیم‌ کننده‌ ها و سوئیچ‌ ها به درستی به شبکه توزیع HDMI متصل شده باشند (ممکن است لازم باشد حتی کابل‌ های HDMI را نیز جدا کنید.)
  • تمام اکستندر ها، کابل‌ ها، اسپلیتر ها و سوئیچ‌ های لازم را در شبکه توزیع HDMI روشن کنید.
  • هر نمایشگر را روشن کنید و ورودی HDMI را از شبکه توزیع HDMI تنظیم کنید.
  • همه منابع را روشن کنید.

جمع بندی فناوری HDCP

اگرچه فناوری HDCP بخش مهمی از مبارزه با پایرسی و امنیت در دنیای دیجیتالی ما است. اما مواقعی وجود دارد که می تواند پخش محتوای کاملا قانونی را کمی دشوار تر کند. این امر مخصوصاً اگر دستگاه نمایشگر قدیمی‌ تری دارید یا می‌ خواهید بازی‌ ای را با فالوور های آنلاین خود به اشتراک بگذارید، و به صورت زنده پخش کنید، رخ می دهد.

در بسیاری از موارد، مشکلات به دلیل استفاده از یک دستگاه قدیمی تر است، معمولاً مانیتور شما، که با HDCP سازگار نیست. تنها راه حل عالی، خرید یک مانستور جدید و سازگار است. در غیر این صورت، می توانید تغییرات ساده ای مانند خاموش کردن، تغییر تنظیمات کابل HDMI و اطمینان از ایمن بودن همه اتصالات را امتحان کنید.

امیدواریم از این پست لذت برده باشید و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورده باشید. همچنین اگر نیاز به خرید یک مانیتور جدید دارید که از فناوری HDCP پشتیبانی کند، توصیه می کنیم قیمت مانیتور های تک یک را بررسی کنید.

منبع: hp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *